2011. december 4., vasárnap

Karácsonyi levél




 Wass Albert
Karácsonyi levél

Kedves Magyar Testvéreim!
Újra eltelt egy küzdelmes esztendő s fel kell tennünk a kérdést: az idő múlásának árán értünk-e el elegendő eredményt a magyarság-mentés néma frontján ahhoz, hogy az elpazarolt időt igazolni tudjuk?
A világ halad előre. Még a legkisebb nemzetek is emelkednek öntudatban, életszínvonalban, emberi és politikai jogaik elnyerésében. Mindössze mi, magyarok topogunk egy helyben.
Mi az oka ennek?
Karácsony estéjén, szilveszter éjszakáján nézzünk önmagunkba és tűnődjünk el ezen.
A hiba bennünk van valahol.
Én úgy látom, hogy most is, mint már annyiszor történelmünk folyamán, a szeretet hiányzik belőlünk. Az igazi szeretet. Az az isteni erőforrás, amely nélkül nincs se élet, se békesség, se szabadság, se igazság, se jólét, se semmi más érdemes emberi megnyilvánulás. Az a szeretet, mely egybeolvaszt testvért a testvérrel, magyart a magyarral.  
     Mely megértést és békességet teremt a civódás helyén, egységet a széthúzók között, építő szándékot a rombolók szívében, amely a közös nagy emberi mozdulatokhoz erőt ad a leggyöngébbeknek is.
Úgy érzem, hogy ez a valódi szeretet hiányzik belőlünk, amely nem a hibát keresi egymásban, hanem Isten képmását, nem ellenfelet lát, hanem testvért, nem civódásra ösztökél, hanem együttműködésre. Nem gyöngeséget jelent, hanem erőt. Hiányzik belőlünk ez a láthatatlan lelki kötőanyag, mely, mint cement a téglát, embert az emberhez tapaszt s alkalmat ad ezzel a jóféle szellemi erőknek, hogy maradandót alkothassanak Isten dicsőségére és az emberiség javára.
             Legyen ez a néhány sor írás karácsonyi üzenet hozzátok, magyarok, a világ minden táján. Nézzetek a szívetekbe karácsonyos szemmel, őszinte és becsületes lélekkel. S ha azt látjátok az önkeresés során, hogy szíveteknek valamelyik eldugott zugában rosszindulat, irigység, keserűség vagy bármiféle más tisztátalan érzés lakozik valamely magyar testvéretekkel szemben: gyomláljátok azt ki onnan gyorsan – mielőtt véglegesen és halálosan megmérgezné bennetek az életet.
   Nyissátok meg szívetek minden ablakát és eresszétek be oda a napfényt, hagy pusztítson ki belőletek minden sötétséget ezen a Karácsonyon. A civódások, pártoskodások nemzetéből változzatok át a szeretet nemzetévé s meglátjátok: attól a pillanattól kezdve veletek lesz az Isten. Megmaradásunknak, megmaradástoknak, a magyar sors jobbrafordulásának ez az egyetlen lehetősége.
Adjon az Úristen boldog, áldott Karácsonyt és szeretetben gazdag újesztendőt mindnyájatoknak!
Wass Albert 

                                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése